» English
 

Christina Schou Christensen (f. 1973), modtager af den danske solopris 2012

Den danske keramiker Christina Schou Christensen har i forbindelse med forberedelserne til årets udstilling været artist-in-residence på Guldagergaard, og har her eksperimenteret med ekstruderede glasurer. Glasur er som regel noget, der beskytter keramiske genstande. Men kan det også bruges som et formgivende element i keramiske objekter? Kan glasuren formes før den brændes, mens den brændes eller efter den er brændt? I en lang række forsøg og eksperimenter har Christina Schou Christensen således undersøgt glasurens formgivende egenskaber. Keramiske beholdere, glasurer med forskellige grader af viskositet og forskellige temperaturer danner den ramme, hvori glasurudsmeltningen foregår - udenfor rækkevidde og med overraskende resultater. 
Christina Schou Christensen arbejder med glasurprøver for at finde den bedste glasur til sine endelige objekter. I dette tilfælde bliver glasurprøverne de endelige objekter – de bliver hver især små manifestationer af, hvad de mange faktorer gør ved glasuren. Der kan gisnes om, hvad der vil ske med glasuren under brændingen, men kun hver enkelt brænding kan vise, hvad resultatet bliver. På den måde bliver processerne i ovnen en art meget omstændelig skitseproces. Men efterhånden som skitserne danner et billede af, hvad der kan ske, bliver det muligt at udnytte resultaterne i større objekter. 

I udstillingen ses en lang række af disse forsøg. Der er eksperimenteret med forskellige typer af prøveobjekter – fra det simple, industrielle til mere organiske objekter.

Christina Schou Christensen, "Sort hul", 2013