» English
 

Forårsudstillingen 2011
5. marts - 25. april 2011

» KATALOG

Forårsudstillingen er arrangeret af Charlottenborg Fonden i samarbejde med Kunsthal Charlottenborg


Udstillingen afholdes på Kunsthal Charlottenborg

Online-ansøgning: 10.–16. januar 2011

Forårsudstillingen er en af de vigtigste åbne censurerede udstillinger i Europa og er blevet afholdt årligt på Charlottenborg i København siden 1857. Forårsudstillingen begyndte som en udstilling, der præsenterede nye værker af danske kunstnere, og har i dag deltagende kunstnere fra mange andre lande end Danmark. I årenes løb har udstillingen præsenteret værker af så berømmede internationale navne som Vilhelm Hammershøi, Alvar Aalto, Per Kirkeby, Olafur Eliasson, Lilibeth Cuenca Rasmussen og flere andre.

Ansøgning
Forårsudstillingen 2011 optager værker af kunstnere uanset nationalitet og opholdsland. Ansøgere skal være fyldt 18 år. Værkerne indsendes digitalt i perioden 10.–16. januar 2011 via hjemmesiden. Der kan søges med værker inden for kategorierne maleri, skulptur, installation, grafik, mixed media, design / kunsthåndværk, arkitektur, foto, video, film, performance, animation, lydkunst, net.art, software art, visuel poesi (blandformer af tekst og billede).

Jury
Et af Forårsudstillingens faste træk er dens uafhængige jury, som består af kunstnere og personer med kunstfaglig praksis fra Skandinavien og det øvrige udland. Jurymedlemmer vælges på baggrund af deres forståelse for kunstneres arbejdspraksisser, såvel som for deres stærke internationale udsyn, og i 2011 ser juryen således ud:

- Kirstine Roepstorff (DK/DE), formand, kunstner og kurator
- Thora Dolven Balke (NO), kunstner
- Johanna Billing (SE), kunstner
René Block (DE/DK), kurator
- Leevi Haapala (FI), kurator

Jurypris
Ud over at vælge de udstillede kunstværker nominerer juryen også en slutliste med ti finalister til en særlig jurypris. På ferniseringsaftenen den 3. marts overrækkes prisen af juryens formand. Prisen inkluderer en skriftlig begrundelse og pengepræmie, og belønner overordnet kunstnerisk kvalitet og samtidig relevans.

Udstilling
Udstillingen afholdes på Kunsthal Charlottenborg i København, et af de største og smukkeste udstillingssteder for samtidskunst i Europa. Udstillingen finder sted 5. marts til 25. april 2011. Udstillingen giver et betragteligt antal kunstnere mulighed for at deltage i et større internationalt projekt og har i årenes løb udgjort det første betydelige trin for mange unge kunstnere, samtidig med at den også præsenterer vigtige nye værker fra mere etablerede navne.

For yderligere information, kontakt:

Helle Westergård, Udstillingskoordinator
Charlottenborg Fonden
T. +45 3311 11 91
E. info@charlottenborg-fonden.dk

Maria LaBelle, Koordinator
Kunsthal Charlottenborg

T. +45 3336 9047
E. marila@kunsthalcharlottenborg.dk

 

Forårsudstillingen 2011 har
modtaget støtte fra:

  • Statens Kunstråd
  • Montana – Peter Lassen
  • Knud Højgaards Fond
  • Grosserer L. F. Foghts Fond
  • Nordisk Kulturfond